15. 1. 2011.

Trčanje po pljusku


Pet, na sopstvenom primeru malopre naučenih, naravoučenija o trčanju po kiši:

1. Kiša pada i ja tu ne mogu ništa. Mogu da probam da tempiram trening tako da je zaobiđem, al' empirijski je dokazano da je to jedna glupost - njeno je da padne i pašće htela ja to ili ne. A moje je da trčim. 
Naravoučenije - progutaj žabu i izađi napolje.

2. Ako ne pada od ujutru, ona obavezno počinje istog sekunda kad zaključam vrata, a prestaje čim uđem pod tuš. To je pravilo s kojim valja računati.
Naravoučenije - pre ili kasnije ćeš trčati po kiši, iako ti se čini da si je zaobišao/la.

3. Po kiši je nešto hladnije nego po suvom, što zbog mokre odeće, što zbog vetra. Ali pošto je, shodno pravilu broj 2, ona najjača kada postane već kasno da se razmišlja o oblačenju, do sad nisam uspela svesno da unapred isplaniram oblačenje adekvatno za tu priliku. Jedino što mogu, ako mi je hladno, je da povećam tempo, da mi bude toplije.
Naravoučenije - stisni zubiće ili ubrzaj.

4. Žmirkanje zbog kapljica smara, al' ja pojma nemam ge je moj kačket. Nijednom se do sad nije desilo da sam stavila kačket kao prevenciju upadanja kapi u oči. 
Naravoučenije - u mirnodopskim uslovima pretraži kuću da nađeš kačket i stavi ga pored helanki.

5. Jedino suvo mesto na mom telu je oko kukova, tj. na prednjespoljašnjoj strani pojasa. Ako krene da pada, mp3 mi se skroz pokvasi dok se ja snađem da ga premestim. (Trivia: trenutno nosim sweex clipz mp3, koji ne obećava da može da izdrži kupanje!). A svi znamo kako mp3 plejeri vole vodu...
Naravoučenije - nađi "suvo mesto" i na njega premesti mp3 da ga zaštitiš.

6. Napolju nema žive duše. Nema naravoučenija.

____________________

Slika: Rain, Martin Place, Sydney, 1937 / by Sam Hood; State library of New South Wales Collection. flickr.com

4 коментара: