25. 3. 2011.

Polumaratonska puškica

U nedelju, na novosadskom polumaratonu, probam nešto novo - polumaratonsku puškicu (engl. pace wristband ili u slobodnom prevodu tempo narukvica)!

To je 3cm široka papirna traka, koja se savije oko ručnog zgloba i zalepi, a na njoj su ispisana prolazna vremena na svakom kilometru, kao i očekivano ukupno vreme na trci. Kul, a?

Dosadni deo posla je umesto mene odradio sajt marathonguide.com: izračunao prolazna vremena, spakovao u dugačku tabelu i spremio za štampanje. Ja sam samo isekla i oblepila selotejpom zarad vodootpornosti, a pred trku ostaje samo da zalepim krajeve kao narukvicu. I eto mog ličnog pejsmejkera!

Evo kako izgleda moja polumaratonska puškica, savijena otprilike onoliko koliko će biti na mom zglobu. Gratis uživanje u mom omiljenom laku za nokte (kupljen u apoteci za 150din - Flormar, boja M113 - traje sto godina, ne ljušti se i neuporedivo je bolji od onih nekih poznatih lakova...).


Nadam se da će trik upaliti!
Nadam se ću se, kao pored stvarnog, živog pejsmejkera (Pavle, na tebe mislim!) osećati sigurnije - moje je samo da pratim uputstva i koncentrišem se na to da ne razmišljam. A super je i to što verovatno neću, kao na nekim ranijim trkama, da se osećam usamljeno i izgubljeno oko šesnaestog kilometra, kada već znam da sam dosta trčala i kada bi trebalo da nagazim još 30ak minuta, a to mi u tom trenutku zvuči obeshrabrujuće i tragično. E, pa, tu će uleteti moj virtuelni pejsmejker, sa razrađenim planom za sledećih pola sata. I nadam se da će me to pogurati napred.

Videćemo!

3 коментара: